ZONE. COLLEGE

In de schoolbanken zonder hoofdpijn.

Het resultaat

Het ZONE College is onderdeel van stichting De Groene Welt, de meest groene scholengemeenschap van Nederland. In het ZONE college was de verlichting verouderd, disfunctioneel en niet-energiezuinig. De kwaliteit van het licht liet tevens te wensen over. De school moest verduurzamen, en de terugverdientijd moest zo kort mogelijk zijn. In de ‘Frisse scholen standaard’ wilde het college een ‘goed’ tot ‘uitstekend’ scoren.

Challenge accepted!

De school had geen accurate bouwtekeningen. Voor ons was dat geen probleem. In Autocat hebben wij voor elk van de 326 verschillende ruimtes in de school een aparte lichtcalculatie gemaakt.

Het lesgeven op school mocht onder geen beding leiden onder de realisatie van het project. Om die reden is de verlichting geïnstalleerd in weekenden, herst- en kerstvakantie.  

Om te voorkomen dat het plafond opnieuw geschilderd moesten de oude armaturen worden vervangen door armaturen die minstens dezelfde afmetingen hebben, omdat anders kleurverschillen zichtbaar zouden worden.  

In dit project is de gehele school, inclusief het buiten terrein aangepakt. De verouderde verlichting hebben wij in de ruime klaslokalen en de kleurrijke gangen vervangen voor hoogwaardige LED panelen die flikkervrij zijn ter bevordering van concentratie en productiviteit. In de aula zijn LED rail- en inbouwspots geïnstalleerd. Daarnaast hebben wij in dit project ook de lantaarnpalen buiten de onderwijsinstelling meegenomen. 

Leerkrachten gaven aan na het project minder vaak hoofdpijn te hebben, minder vermoeidheid bij het thuiskomen in de donkere dagen van het jaar en het concentratievermogen omhoog is gegaan.  Het ziekteverzuim binnen de school is na afronding van het project aantoonbaar gezakt. De algehele uitstraling van de school is aanzienlijk verbetert. Dit is dan ook een project waar we zeer trots op zijn.

Interesse gewekt?

Daan staat je graag te woord

+31 (0)6 1857 9644


gdpr-image
Om jouw ervaring op onze website te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze Data Protection Policy.
Lees verder