AFRI FLORA

Bloemen hebben licht nodig. Ons licht.

Het resultaat

Tijdens het gesprek met Sher Holland (Afri-Flora) en de technisch dienst werd al snel duidelijk dat de overstap naar LED-verlichting veel voordelen met zich mee zou brengen en er een mooie terugverdientijd met deze investering gepaard zou gaan. Op verzoek hebben wij een gedetailleerd plan opgesteld met een terugverdientijd berekend op 1,3 jaar, inclusief de installatie.

In de bloeiruimte hebben wij de speciale CRI90+ armaturen/inbouwspot Virga geadviseerd. Dit armatuur heeft 140 lumen per watt en is daardoor zeer efficiënt.

Voor de gangen hebben wij voor een vergelijkbare oplossing gekozen met een zeer laag wattage, namelijk maar 10W per armatuur. Dit kwam perfect tot uiting in deze situatie met een lux waarde van 250Lux. Dit is ter vervanging van de bestaande PLC armaturen en konden hierdoor zonder enig aanpassing direct aan het plafond gemonteerd worden.

Alle kantoorruimtes zijn uitgerust met 36W LED panelen met de UGR waarden onder de 19<.

In het magazijn en de koelcellen hebben we nieuwe armaturen geplaatst. Het gekozen armatuur heeft een verbruik van 52W met 171Lumen per watt, en is daardoor zeer vooruitstrevend in zijn soort. Bij het opmeten hebben wij in de oude situatie 340lux gemeten, en 550Lux bij oplevering. Los van de besparing heeft deze werkplek nu dus een ideale werk-  en lichtomgeving.

Interesse gewekt?

Luca staat je graag te woord

+31 (0)6 5595 5340


gdpr-image
Om jouw ervaring op onze website te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze Data Protection Policy.
Lees verder