BROOKS CLASSICS

Brooks Classics, een toonaangevende naam in de klassieke auto-industrie, heeft ons benaderd om de verlichting in de showroom volledig te transformeren. Het project, geleid door Harm Derks en de directie van Broekhuis, is gericht op het verbeteren van de verlichting voor klassieke en vintage voertuigen.

Klassieke auto's in de spotlights

Het resultaat

Met behulp van Dialux Evo hebben wij een lichtcalculatie gemaakt, met als doel de showroom zo optimaal mogelijk te belichten. Uitgangspunt bij deze calculatie was dat details van de auto's op afstand goed zichtbaar zijn, zonder dat de showroom kil en sfeerloos werd. 

Dit hebben wij gerealiseerd door gebruik te maken van panoramapanelen. Deze panelen zorgen voor de backbone van de hoeveelheid licht in de ruimte. Verder hebben wij gekozen voor het gebruik van Tracklights om interieur, velgen, motorkap en andere details goed uit te lichten. 

De door ons toegepaste verlichting heeft een CRI waarde van 97. Hierdoor is de kleurweergave in de showroom zeer accuraat. Daarnaast hebben wij de showroom extra sfeer kunnen geven door gebruik te maken van Casambi drivers. Dankzij deze drivers kan er voor verschillende lichtscènes met elk hun eigen lichtniveau gekozen worden. Specifieke auto’s kunnen extra uitgelicht worden t.a.v. andere auto’s in de showroom. Dit is zeer handig als een klant op afspraak een auto komt bekijken. 

Belangrijk voor de klant was dat de armaturen van de te installeren Tracklights de juiste RAL kleur hadden. Dit was voor ons geen enkel probleem. In samenwerking met onze leverancier hebben we maatwerk geleverd. In eerste instantie zijn 6 samples met elk een andere RAL kleur aangeleverd. De geïnstalleerde Tracklights zijn uiteindelijk in de kleur RAL 6005 British Racing Green uitgevoerd, om zo goed aan te sluiten bij de heritage van de Britse young- and oltimers.  

Interesse gewekt?

Daan staat je graag te woord

+31 (0)6 1857 9644


gdpr-image
Om jouw ervaring op onze website te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze Data Protection Policy.
Lees verder